Bli den Stjärnkock du alltid velat bli

Nu är dagarna med klibbande och slitage över. Förberedelser med olja eller smör är numera ett minne blott med denna fjäderlätta gjutjärnspanna vid namn Ultra Light från Ronneby bruk– som är här för att stanna. Att bli en stjärna i köket är nu möjligt tack vare Ronneby bruk funktionella gjutjärnspanna med nytt koncept där matglädjen sätts i fokus

Ronneby Bruk Ultra Light

Ronneby Bruk Ultra Light

Se aktuellt pris och mer information


Det vi gillar från vårt gjutjärnspanna test av Ultra Light:

 • Allround-redskap med snygg design
 • Har egenskaper från olika typer av stekpannor och därmed ledande i sin roll
 • Fjäderlätt känsla för enkel hantering av alla Matglada
 • Magnetisk tillverkad som gör den funktionell på alla spisar inkl induktion, öppen brasa och ugn
 • Handtag av robust material som tål hög värme så du kan laga smarriga grytor i ugn
 • Sköljs av för hand med vatten, undvik gärna diskmedel.
 • Exklusivt märke med lång hållbarhet
 • Få jämn och fin yta på din mat då Ultra Light ger värmefördelning över hela pannan för ett professionellt slutresultat
 • Bredd/Diameter 28cm
 • Garanti 2 år

Light är benämningen
Ronneby bruk Ultra Light är benämningen då gjutjärnspannor tidigare varit kända för tunga pannor där mat lätt fastnar i botten – men detta är inte längre ett problem med Ronneby bruk nya koncept. Nu behöver du inte längre oroa dig för träningsvärk i handlederna efter hantering av tunga köksredskap som förut varit klassiskt för denna typ av stekpanna – Ultra Light har nämligen en fjäderlätt vikt som gör den funktionell för alla köksfantaster och är tillverkad av diverse traditionella kombinationer som gör den En av sin sort på marknaden, vilket också betyder att den kommer hålla i årtionden. Den har alltså det bästa av olika världar med egenskaper från olika typer av stekpannor, där några exempel är:

 • Den klassiska Gjutjärnspannan: Varar vanligen i över 20 år och är traditionell som ofta skänks generation till generation.
 • Rostfritt stål: Kockarnas favorit! Laga i ugn.

Ultra Light är tillverkad på ett magnetiskt sätt som gör att denna otraditionella och unika Gjutjärnspanna fungerar på alla spisar, likaså induktion – som enbart gör bottendelen varm och inducerar en värmeutveckling genom en så kallad induktionshäll. Läs gärna mer ingående om att steka med gjutjärnspanna på induktionshäll här.

Bjud på Fest!
Med ett robust handtag av specifikt material kan du lätt göra mustiga grytor och såser i ugnen utan att tänka på överhettning. Då detta gör matlagningen lättskött hinner du till och med göra dig i ordning för den där middagsbjudningen och innan du vet av det, vips – så var middagen klar. Du behöver inte begränsa dig i köket utan med Ultra Light kan du både steka ägg, kyckling och sedan omgående påbörja bakning av bröd och delikatesser. Trots den lätta vikten ger gjutjärnsstekpannan en jämn och fin yta på slutresultatet av din mat och lätt att servera. Detta tyder oftast på en dyrare panna men med Ronneby bruk tillfälliga internationella kampanj är den numera åtkomlig och kan bli din.

Känsla av professionalitet
Ronneby bruk är ett familjeföretag som funnits sedan 1920-talet och har därför stor passion att leverera det bästa möjliga med en ambition att ge Dig allt du behöver för att hantera ditt kök med enkelhet och en känsla av professionalitet även för nybörjaren i köket.

Rengöring
Vanliga teflon pannor har oftast en hållbarhet på 3-5 år men efter ca 5 år med Ultra Light år så tittar det rostfria stålet upp i botten av pannan och övergår då till en klassisk stekpanna av rostfritt stål – Kockarnas favorit. Ultra Light Obs. Rostfritt stål ska alltid brynas med fett innan stekning.

Läs mer om rengöring av gjutjärnspanna här.

Förpackningsstorlek:
Bredd/Diameter 28 cm
Längd: 490 mm
Bredd: 290 mm
Höjd: 85 mm

Ultra Light är som sagt en unik version av en gjutjärnspanna, men låt oss gå tillbaka i tiden och tala om traditionella gjutjärnspannor för att riktigt sätta oss in i utvecklingen och skillnaderna dom emellan.

FaQ Traditionell Gjutjärnspanna:

 • Gjutjärnspannan är från början en kinesisk uppfinning, av rustiskt material.
 • Ansågs förr behöva ”brännas in” före användning med förtvätt och olja, idag är detta oftast redan gjort på fabriken innan försäljning i butik.
 • Inga gifter! Gjutjärnspannor är en stabil investering och till skillnad från teflon utsöndras inga gifter, slitage och varar 20+ år.

Är det dags att bli Stjärnkock? Se till att grabba tag i ditt exemplar av Ultra Light idag. Just nu 519 kr på KitchenTime. Tillfälligt erbjudande.